Pohorska ulica 59, 2000 Maribor, Slovenia

Športne aktivnosti
  /  Športne aktivnosti
Smučanje na Pohorju

Največji smučarski center v Sloveniji, mestno smučišče Maribora, je zbirališče vseh vrst snežnih navdušencev - tistih na smučeh, deski ali na saneh.

Pohodništvo

Raziščite številne pohodniške poti, ki vodijo med gozdovi, jezeri in slapovi ter ponujajo čudovite razglede. Obiščite eno najlepših slovenskih jezer - Črno jezero ali se podajte na prvo mednarodno pot nordijske hoje Vinotour med vinogradi in se fotografirajte ob znameniti cesti v obliki srca.

Kolesartvo

Odkolesarite po Poti Stare trte in odkrijte bogato vinsko tradicijo Maribora. Podajte se med vinorodne griče ali na Pohorje na okušanje domačih lokalnih dobrot. Ljubitelje adrenalina pa čakajo divje strmine Pohorja.

Vodne aktivnosti

Drava in jezera v njeni okolici ponujajo obilico vodne zabave za ohladitev v vročih dneh. Preizkusite tradicionalno vožnjo s splavom, naučite se deskanja, tekmujte v veslanju ali uživajte v razgledu s supa.

Tek

Maribor s Pohorjem je pravi raj za ljubitelje teka. Izkoristite rekreacijo v naravi ali se udeležite katere od organiziranih tekaških prireditev. Boste izbrali Mariborski polmaraton, nočni tek po Mariboru ali pa morda ZZrolano mesto?

Adrenalin

Od spusta po zipline-u ali strminah Bike parka Pohorje vse do skoka s padalom - Maribor z okolico ponuja širok nabor adrenalinskih aktivnostih. Vprašanje je le - si upate?