Pohorska ulica 59, 2000 Maribor, Slovenia

Savne
  /  Savne
Temperatura od 80 do 90 stopinj C, nizka zračna vlaga 15-30%.

Finska savna

V finski savni sproščamo mišice in krepimo imunski sistem, telo pa preko znojenja izloča škodljive in strupene snovi iz telesa. V klasični finski savni se povprečna temperatura giblje okoli 90 stopinj Celzija, zato je priporočljivo, da en obisk traja od 5 do največ 20 minut, odvisno od posameznika. Finska savna je z lesom obit prostor, kjer se nahaja peč z vročimi kamni, po katerih polivamo vodo odišavljeno z različnimi eteričnimi olji, s čimer še dodatno ogrejemo prostor.
Temperatura od 40 do 50 stopinj Celzija, nizka zračna vlažnost 30 do 35%

Finska savna

Finska savna je prostor, ki ponuja intenzivno toploto za sprostitev telesa in uma. Temperatura zraka v finski savni se giblje med 40 in 50 stopinjami Celzija, kar je nekoliko nižje od tradicionalnih finskih savn, a še vedno dovolj visoko za globoko sprostitev. Vlažnost zraka ostaja med 60 in 65 odstotki, kar omogoča lažje dihanje in blagodejno vpliva na dihala. Ta tip savne je idealen za tiste, ki iščejo pomirjujočo in obnovitveno izkušnjo, saj toplota pomaga sprostiti prenapete mišice in umirja živčni sistem, medtem ko umirjena toplota in vlažnost nudita nežno toploto, ki pomaga pri obnovi telesa in uma.
Temperatura od 40 do 50 stopinj Celzija, nizka zračna vlažnost 15 do 20%.

Infrardeča savna

Infrardeča (IR) savna je v zadnjem času vedno bolj razširjena in zaželena zaradi varnosti, enostavne uporabe, udobja in učinkovitosti. Infrardeča savna deluje globinsko, sprošča napetost in pregreje telo. V infrardeči savni so vgrajeni grelniki, ki sevajo infrardečo svetlobo. Ta energija je enaka infrardečemu žarčenju, ki ga oddajata sonce in človeško telo. IR-žarki prodrejo v telo, pospešujejo kroženje krvi, zvišajo telesno temperaturo in povzročajo znojenje. Človek infrardečo svetlobo zaznava kot toploto. Priporoča se za lajšanje težav z dihali, kožo in lasiščem, lajšanje težav pri alergijah, krepitev imunskega sistema, pospeševanje prekrvavitve in boljši obtok.
Temperatura od 40 do 50 stopinj C, visoka zračna vlažnost 100%.

Turška savna

Turška savna ali “hammam” je resnično pravo doživetje. Za turško savno je značilna visoka vlažnost (tudi čez 100 %), zato ji mnogi pravijo kar mokra savna. Ravno zaradi tega je parna turška savna zelo učinkovita pri čiščenju kože. Dodaten učinek dosežemo s solnim pilingom (z različnimi vonji in dodatki zelišč), ki odstrani odmrlo kožo, saj para odpre pore in s tem na naraven način pripomore k naravnemu čiščenju kože, ki postane nežna in gladka. Prav tako blagodejno vpliva na dihalne poti, podobno kot pri inhaliranju, ki ga mnogokrat priporočajo tudi zdravniki. Po treh serijah po 10 do 20 minut se malce ohladimo in postopek štirikrat ponovimo. V Hamanu sedite ali pa ležite na segretem kamnitem podestu in se najprej oblivate s toplo in pozneje s hladno vodo, ki teče iz stene v korito.
Turška savna v hotelu Habakuk